Камъкът на годежния пръстен

Камъкът е може би най-важното (и най-скъпото) в годежния пръстен. По традиция той трябва да е диамант и при него най-общо важи правилото „колкото повече – толкова повече“ . Разбира се всичко опира до бюджет, така че Вашата работа тук е да изберете най-добрият камък за определената от Вас сума. Точно в това ще Ви помогнем ние! Тъй като работим с няколко доставчика , първо ще проверим какви налични камъни има в момента, след което заедно с Вас ще изберем най-изгодния Ви вариант.

Както най-вероятно знаете, стойността на диаманта се определя не само от размера му , а от съвкупността от неговите  характеристики – тегло (карат), чистота, цвят, форма, срез и др. Не е лошо да погледнете и страницата ни „За диамантите“ , където ще намерите по-подробна информация  по темата.

Сертификатът за диаманта е изключително важен и задължителен при по-големите и скъпи камъни. Добре е да знаете, че има различни сертификати, издавани от различните лаборатории за оценка на диаманти. Това с какъв сертификат е придружен диаманта се отразява и на неговата цена- например,  документ от GIA или AGS оскъпява камъка, тъй като това са лаборатории с висока репутация и иключително високи критерии при оценките си.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.